ورود و عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

×

فشارسنج چیست؟

اسمعیل زاده
16 اسفند 1401
زمان مطالعه را وارد کنید دقیقه زمان برای مطالعه
فشارسنج
امتیاز بدهید


فشارسنج یک دستگاه پزشکی است که برای اندازه گیری فشار خون افراد استفاده می شود.

مواردی از استفاده فشارسنج:

برای بررسی کردن بالا بودن و یا پایین بودن فشارخون ، بررسی فشارخون هنگام حاملگی (بعلت اینکه فشارخون بالا می تواند موجب بروز مشکلات برای مادر و فرزند بشود) ، بررسی تاثیرات دارو و درمان ، بررسی برای تاثیرات تغییر سبک زندگی و خورد و خوراک و …

 

فشارسنج

 

چند نوع فشارسنج داریم؟

در کل دو نوع فشارسنج داریم : فشارسنج دستی و فشارسنج اتوماتیک

یک فشارسنج از چه قطعاتی تشکیل شده است ؟

قسمت های اصلی دستگاه فشار خون عبارتند از:

1- کاف: کاف دور بالای بازو می پیچد و باد می شود تا برای اندازه گیری فشار خون به شریان بازویی فشار وارد کند.

2- نمایشگر: نمایشگر فشار خون را اغلب با صفحه دیجیتال نشان می دهد.
3- دکمه های کنترل: دکمه های کنترلی به شما امکان می دهند دستگاه را روشن و خاموش کنید، زمان و تاریخ را تنظیم کنید و بین حالت ها جابجا شوید.
4- منبع تغذیه: مانیتورهای فشار خون می توانند با باتری یا پریز برق تغذیه شوند.
5- لامپ باد کردن: لامپ باد کردن برای باد کردن دستی کاف استفاده می شود.
6- شیر رهاسازی هوا: دریچه رهاسازی هوا برای رهاسازی هوا از کاف پس از اتمام اندازه گیری استفاده می شود.
7- سنسور فشار: سنسور فشار تغییرات فشار در کاف را تشخیص می دهد و آن را به یک نمایش دیجیتال تبدیل می کند.
8- عملکرد حافظه: برخی از مانیتورهای فشار خون دارای عملکرد حافظه هستند که نمایشهای قبلی را برای مقایسه ذخیره می‌کند.
9- آداپتور: برخی از مانیتورهای فشار خون دارای یک آداپتور برای اتصال به پریز برق هستند.
10- کانکتور کاف: کانکتور کاف کاف را به مانیتور متصل می کند.

 

فشارسنج

 

نحوه عملکرد فشارسنج چگونه است ؟

فشارسنج دستی شامل یک کاف بادی است که دور بازو پیچیده می‌شود، یک لامپ فشاری که برای باد کردن کاف فشار داده می‌شود و یک گیج که فشار کاف را در حین تخلیه آهسته اندازه‌گیری می‌کند.

فشارسنج های اتوماتیک نیز به همین صورت عمل می کنند، اما کاف به طور خودکار با یک پمپ موتوری باد می شود و فشار اندازه گیری شده و روی صفحه دیجیتال نمایش داده می شود.

صرف نظر از نوع دستگاه فشار خون، فرآیند اندازه گیری فشار خون شامل مراحل زیر است:

1-کاف به خوبی دور بازو پیچیده شده و طوری قرار می گیرد که شریان در مرکز کاف قرار گیرد
2-کاف تا فشاری که بالاتر از فشار سیستولیک مورد انتظار است (بالاترین فشار در شریان ها هنگام تپش قلب) باد می شود و سپس به آرامی آزاد می شود
3-همانطور که کاف خالی می شود، فشار روی شریان به آرامی آزاد می شود و اجازه می دهد تا خون دوباره در آن جریان یابد
4-یک سنسور در مانیتور نبض خون را از طریق شریان تشخیص می دهد و فشار سیستولیک را بر اساس فشار مورد نیاز برای باز کردن مجدد شریان محاسبه می کند
5-فشار در کاف به تدریج آزاد می شود تا زمانی که نبض خون از طریق شریان دیگر قابل تشخیص نباشد و فشار دیاستولیک (کمترین فشار در شریان ها هنگامی که قلب در حالت استراحت است) بر اساس فشاری که در آن نبض است محاسبه می شود. متوقف می شود
6-فشار سیستولیک و دیاستولیک روی صفحه نمایشگر نمایش داده می شود

 

فشارسنج

چگونه نتیجه اندازه گیری فشارخون را بخوانیم ؟

خواندن یک دستگاه فشار خون در ابتدا ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما در واقع زمانی که معنی اعداد را درک کنید، بسیار ساده است.بدین صورت میتوان اینکار را انجام داد:
به اعداد نگاه کنید: یک دستگاه فشار خون دو عدد را نشان می دهد که یکی روی دیگری قرار دارد. عدد بالایی فشار خون سیستولیک و عدد پایینی فشار خون دیاستولیک است.
معنی اعداد را بدانید: فشار خون سیستولیک فشاری است که در شریان‌های شما در هنگام ضربان قلب وجود دارد، در حالی که فشار خون دیاستولیک فشاری است که در شریان‌ها در زمانی که قلب شما بین ضربان‌ها استراحت می‌کند.
اعداد را تفسیر کنید: فشار خون طبیعی معمولاً حدود 120/80 میلی‌متر جیوه است. اگر فشار خون سیستولیک شما بالاتر از 130 میلی متر جیوه یا اگر فشار خون دیاستولیک شما بالاتر از 80 میلی متر جیوه باشد، ممکن است نشان دهنده فشار خون بالا باشد.

نتایج اندازه گیری های خود را پیگیری کنید: اگر فشار خون بالا در شما تشخیص داده شده است، ممکن است دکتر از شما بخواهد که فشار خون خود را در خانه کنترل کنیدنتایج های خود یادداشت کنید و آنها را در قرار ملاقات خود بیاورید تا دکتر شما ببیند که آیا فشار خون شما تحت کنترل است یا خیر.
به یاد داشته باشید، اندازه گیری فشار خون می تواند در طول روز متفاوت باشد، بنابراین مهم است که چندین اندازه گیری را در زمان های مختلف و در روزهای مختلف انجام دهید تا تصویر دقیقی از فشار خون خود داشته باشید.

چگونه بدون فشارسنج فشارخون خود را اندازه بگیریم ؟

چند راه برای تخمین فشار خون در خانه بدون فشارسنج وجود دارد، اما این روش ها ممکن است به اندازه استفاده از یک دستگاه اندازه گیری فشار خون مناسب دقیق نباشند. در اینجا چند روش وجود دارد:

نبض خود را بررسی کنید: می توانید با قرار دادن انگشت اشاره و وسط روی مچ دست یا گردن و شمردن ضربان ها به مدت یک دقیقه نبض خود را اندازه گیری کنید. این می تواند نشانه ای از ضربان قلب به شما بدهد که به طور غیرمستقیم می تواند نشان دهد که فشار خون شما بالا یا پایین است. با این حال، ضربان نبض به تنهایی نمی تواند فشار خون را به طور دقیق اندازه گیری کند.
علائم را مشاهده کنید: علائمی مانند سرگیجه، تاری دید، سردرد و خونریزی بینی می تواند نشان دهنده فشار خون بالا باشد. با این حال، این علائم می تواند توسط عوامل دیگری نیز ایجاد شود، بنابراین روش قابل اعتمادی برای اندازه گیری فشار خون نیست.
عادات سبک زندگی خود را بررسی کنید: عادات سبک زندگی شما می تواند به طور قابل توجهی بر فشار خون شما تأثیر بگذارد. یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس می تواند به حفظ سطح فشار خون سالم کمک کند. با این حال، این یک راه مستقیم برای اندازه گیری فشار خون نیست.

(ذکر این نکته ضروری است که تنها راه برای اندازه گیری دقیق فشار خون استفاده از فشارسنج است.)

چندین دلیل وجود دارد که چرا داشتن یک دستگاه فشار خون خوب مهم است:
1- تشخیص زودهنگام فشار خون بالا: یک دستگاه فشار خون خوب می تواند به شما در تشخیص زودهنگام فشار خون بالا کمک کند، این مهم است زیرا فشار خون بالا اغلب تا زمانی که به بدن شما آسیب نرساند هیچ علامتی ندارد.

2- کنترل فشار خون در خانه: اگر فشار خون بالا دارید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که فشار خون خود را در خانه کنترل کنید. یک دستگاه فشار خون خوب می تواند به شما کمک کند تا این کار را به طور دقیق و مداوم انجام دهید.

3- ردیابی فشار خون در طول زمان: ردیابی فشار خون در طول زمان بسیار مهم است زیرا می تواند به شما و پزشکتان کمک کند تا بفهمید فشار خون شما چقدر خوب کنترل می شود و آیا تغییراتی در برنامه درمانی شما ضروری است یا خیر.

4- تنظیم دوز دارو: اگر برای کنترل فشار خون خود دارو مصرف می کنید، یک دستگاه فشار خون خوب می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا دوز داروی شما نیاز به تنظیم دارد یا خیر.

5- پیشگیری از عوارض: فشار خون بالا می تواند منجر به عوارض جدی سلامتی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و آسیب کلیوی شود. نظارت بر فشار خون با یک فشارسنج خوب می تواند به شما کمک کند تا از این عوارض جلوگیری کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ایمنی حرکت با ویلچر

نکات ایمنی استفاده از ویلچر

سمیه شمیرانی
21 دی 1401
صنعت تجهیزات پزشکی

ویلچر حرفه‌ای؛ بهبود زندگی افراد معلول

ویلچرهای حرفه‌ای: راهکارهای پیشرفته برای بهبود زندگی افراد با معلولیت حرکتی ویلچر
اسمعیل زاده
28 آبان 1402

دلیل بازگشت وجه

فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه
preloader